Cais cea mai bună de Ungaria
Caracteristici:
- Cais Cea Mai Buna de Ungaria (Meilleur d’Hongrie, Ungarische Beste, Krasnosciokii)
- Pomul creste repede, are coroana rasfirata, intra timpuriu pe rod si produce abundent.
- Soi autofertil, poate fi plantat singur într-o parcela
- Se pretează pentru consum în stare proaspătă şi prelucrare industrială: gem, nectar, compot.
Caracteristicile fructului:
- Fructul, de marime variabila, in functie de tip si marimea recoltei, intre 45-68g, de forma globuloasa, una dintre jumatati formang la varf o proeminenta rotunjita.
- Pielita destul de groasa, cu urme de perisori de culoare portocalie, iar pe partea insorita de coloare rosie.
- Pulpa neaderenta la sambure de culoare portocalie, consistenta si destul de suculenta, cu gust escelent si aroma puternica de caisa.
Perioada de coacere : este la inceputul lunii iulie si dureaza 12-15 zile.