Riesling italian
Vigoarea de crestere este mijlocie si fertilitatea ridicata, 80-85% lastari fertili, frecvent avand 2-3 etaje de inflorescente pe lastar.
Strugurii sunt mici (140-200 g), forma cilindrica.
Boabele sunt mici, rotunde, verzi galbui, la maturare capata o nuanta bruna, zemoasa.
Coaja este subtire.
Frunzele sunt de marime mijlocie, culoare varieaza de la verde-deschis la verde-inchis.
Matureaza foarte bine lemnul lastarilor si diferentiaza mugurii de rod de la baza coardei pretandu-se la taierea speronata.
Soiul este adaptat climatului temperat continental.
Are perioada mijlocie spre lunga de vegetatie (170-185 zile), necesitand 2600-3650C temperatura globala.
Dezmugureste tarziu, la sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai, parga strugurilor are loc in a doua parte a lunii august.
Rezistente buna la ger (-20,-22C), slaba la seceta, fenumenul manifestandu-se prin caderea prematura a frunzelor, catre sfarsitul lunii august; mijlociu rezistent la mana si fainare, sensibil la putregaiul cenusiu al strugurilor.
Vinul are aciditate armonioasa cu gust specific de migdale.
Butasii au radacina impachetata in amestec de pamant cu rumegus. Acest amestec se indeparteaza inainte de plantare.